Lakókörnyezet

(járdák, utak, panelprogram, hulladék-kezelés)

Fórum: 

Az Energiatakarékos Programban számos ház újulhatott meg. Továbbra is segítenünk és támogatnunk kell a beadott felújítási pályázatokat, hogy minél több ház kapjon energiatakarékos szigetelést, szebb külsőt.

Fontos, hogy a játszótereket továbbra is folyamatosan fejlesszük, korszerű, balesetmentes játékokkal lássuk el, a sportpályákat, parkokat és zöld területeket folyamatosan karban tartsuk, szépítsük.

Folytatni kell a hulladékgyűjtő konténerek környékének elkezdett rendbetételét, a hulladékgyűjtők zárhatóvá tételének kialakítását, további szelektív hulladékgyűjtők kihelyezését.

Javasolni szeretném, hogy a játszótereknél állítsanak alacsony "kerítést" , hogy a kicsi gyerekek ne tudjanak közvetlenül kifutni az úttestre (pl.Wesselényi 31-37 mögötti játszótérnél).
Jó lenne, ha a hinták egy része a legkisebbek részére lenne átalakítva - ülőke-szerűen háttámlával és oldalsó résszel, hogy ők is biztonságosan tudjanak ülni és hintázni.
A játszótereken található homokozókat évente legalább kétszer fel kellene ásni és a homokot frissíteni.
Célszerűnek tartanám, ha több pad és pihenésre, nyári időszakban hűsölésre alkalmas hely kerülne kihelyezésre illetve kialakításra.

Tisztelt Emi65! Köszönöm építő javaslatait. Igyekezni fogok mielőbb megvalósítani azokat.

Ritkán járok Pápán de kötődöm hozzá. Az én szememnek kicsit hiányoznak a padok egy-egy járda mellett ház előtt stb. vannak kifejezetten hangulatos utcái is a városrésznek és szerintem lenne igény néhány pad elhelyezésére ahol idősek, fiatalok egy-egy szebb napon leülhetnének beszélni, pihenni.

Kedves 21! Az ötlet kiváló, köszönöm. Amint erre lehetőségünk lesz, el fogunk helyezni padokat a közterekre.

A teveli úton kiépítésre került az Öregek Otthonáig járda.Ezt az utat viszont kerékpár útnak egyaránt használják.Jó lenne, ha ez az út kimondottan gyalogos közlekedésre szolgálna, mert a jelen pillanatban sok baleset veszélyt rejt magába.Többször tapasztaltam, hogy az otthon lakói, és gyalogosok egyaránt ugráltak a kerékpárosok elől, hogy elkerüljék a baleseteket.
Ezen legyenek szívesek változtatni.
Köszönöm!

A városrészben lebonyolított projektek többsége a komfortérzetet és a közlekedésbiztonságot növelő beruházás, felújítás volt, amelyek célja, hogy biztonságosabbá, kényelmesebbé, akadály-mentesebbé tegye a lakók életét a lakótelepen és annak közvetlen környezetében. Ez az, amire a jövőben is a legnagyobb hangsúlyt kell fektetni. Odafigyeltünk, hogy a városrész minél zöldebb, ezáltal szebb legyen, és a kisgyermekek számára a szabadtéri játéklehetőségek minél szélesebb körben adottak és balesetmentesek legyenek, de úgy érzem, itt van még tennivalónk. 

A forgalom-lassító (fekvőrendőr) elkészültével megnyílt a lehetősége a Vízmű utca elhasználódott burkolatának a felújítására, amelyet 2 ütemben lehetséges megoldani.

A 9. választókerülethez tartozó városrész összképét a következő hónapokban meghatározzák az ún. panelprogramban felújított, ill. ezután felújítandó társasházak. Az önkormányzat idén eddig több mint 40 millió Ft-tal támogatta a lakóközösségeket, és további 20 millió Ft-os igényről van tudomásunk. Ezt az összeget a pályázatok 2009-es benyújtása óta minden évben beterveztük a költségvetésünkbe, szerencsére a gazdasági helyzet mostanra lehetővé teszi, hogy ezek a lakóközösségek élni tudjanak a pályázatokban megítélt támogatással és kezdeményezni tudják a szerződések megkötését. Ha elindul a panelprogram harmadik fordulója is, készek vagyunk arra, hogy azokat a felújításokat is támogassuk.