Közlekedés

(autóbusz-közlekedés, parkolás)

Fórum: 

A Szabó Ervin utcai parkolási gondok sikeres megoldása után figyelmet kell fordítani a használtcikk-piac, ill. a Veszprémi úti üzletek parkolási problémáinak megoldására és a garázsok környékének rendbetételére is.

A Vízmű utcai forgalom lassítása érdekében javasolt fekvőrendőrök elhelyezése.

Nagyobb városban élek lehet ezért fura nekem de én hiányolom néhány helyen a felfestett átkelőket. Nem tudom van-e az elhelyezésüknek valamilyen jogszabályi feltétele forgalom nagysága stb. , de néhány helyen, a pillanatnyi dominancia dönt arról, hogy mehetek-e vagy engedjem az autóst. Jobb az ilyet szabályozni. Nem tudok róla, hogy sok lenne az ebből fakadó baleset de ha kevés is, akkor se legyen több.

Kedves 21! A gyalogátkelők létesítésének viszonylag szigorú feltételei vannak: előjelző tábla, kivilágítás, bizonyos útszakaszok és távolságok szükségesek a megvalósításukhoz. Köszönöm javaslatát, át fogom nézni a körzet ilyen jellegű lehetőségeit és veszélyeit.

A gyalogátkelőként is használható forgalom-lassító (fekvőrendőr) elkészültével megnyílt a lehetősége a Vízmű utca elhasználódott burkolatának a felújítására, amelyet 2 ütemben lehetséges megoldani.

Az ívóvíz-vezeték és szennyvíz-vezeték cseréje után a Vízmű utcai úttest és a parkolók egy része új aszfaltburkolatot és festést kapott. A Képző utcai parkoló házak felé eső részének burkolata és festése nagyrészt ugyancsak megújult. A gyalogos forgalom nagyobb biztonsága érdekében új járdaszakasz épült a Teleki utcában a Szabó Ervin utcáig.