Fedett buszvárókat alakítottak ki

Két tetővel fedett autóbusz-várót alakítottak ki a közelmúltban a Szabadság utcában és a Gróf úton. A Pápa egyik legforgalmasabb városrészén kiépített buszvárókat az önkormányzat saját forrásból, mintegy 2,3 millió forintból valósította meg. Unger Tamás tájékoztatott, az utóbbi időben több, a városi közlekedés komfortosabbá tételét célzó beruházás valósult meg, emellett folyamatosan zajlik az igények és a lehetőségek felmérése.
Az alpolgármester elmondta, a Szabadság utcában komplett autóbusz-várót alakítottak ki, a már meglévő zajvédő fal mellett egy tetőszerkezetet építettek, így az autóbuszra várakozók már nincsenek kitéve az időjárás viszontagságainak. A városvezető megjegyezte, a váró nemcsak az utcafronton állókat, hanem a járdán közlekedőket is védi a csapadéktól, így nagyobb mértékben biztosít fedett területet a buszmegállóban, mint a korábban megszokott, többoldalú autóbusz-várók.
A Gróf úton kiépített megálló esetében lehetőség nyílt arra, hogy a tetőszerkezetet a zajvédő falhoz rögzítsék – hangzott el a ma délelőtti sajtótájékoztatón.
Unger Tamás szólt arról is, a jövőben több beruházás várható Pápán, amely a közlekedés komfortosabbá tételét hivatott szolgálni, többek között további gyalogátkelő helyek kialakítását tervezik a szakemberek és a Szabadság utcaihoz, valamint a Gróf útihoz hasonló fedést kap még több buszmegálló is.

(Forrás: www.papa-ma.hu)