Bemutatkozás

1972. október 5-én születtem Pápán. Gyermekkoromat is Pápán, közelebbről a vasúton túl töltöttem, szülői házam ma is a Fűtőház utcában található. Édesanyám a Pápai Textilgyár forgalmi könyvelésének vezetője, édesapám az Elekthermax vállalat gyártmányszerkesztője volt, ma mindketten nyugdíjasok. Testvérem, András a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskolán szerzett hittanári végzettséget.

Feleségem a Pápai Tankerület igazgatói teendőit látja el.

Általános és középiskola tanulmányaimat a pápai I. számú Általános Iskolában, ill. a Petőfi Sándor Gimnáziumban végeztem. Már a középiskolában érdekeltek az idegen nyelvek: több német és orosz nyelvi versenyen vettem részt és a gimnáziumban az elsők között szereztem középfokú állami nyelvvizsgát, egy évvel később pedig felsőfokú állami nyelvvizsgát német nyelvből.

Az érettségi után egy tanévig a Kemenesszentpéteri Általános Iskola német nyelvtanára, majd az egri Eszterházy Károly Tanárképző Főiskola hallgatója voltam, ahol 1995-ben szereztem német nyelvtanár szakos diplomát.

A diploma megszerzése után a Batthyány Lajos SZKI német nyelvtanára voltam három éven keresztül. A német nyelvtanítás mellett osztályfőnöki teendőket is elláttam.

1996-ban jelentkeztem a Veszprémi Egyetem német nyelv- és irodalom szakos kiegészítő szakára. 1998-ban szereztem német nyelv- és irodalom szakos középiskolai tanári diplomát.

Az egyetemi diploma megszerzése után veszprémi egyetemi tanáraim javaslatára a Veszprémi Egyetem Idegennyelvi Lektorátusán helyezkedtem el német nyelvtanárként, ahol tanár, idegenforgalom és mérnök szakos hallgatókat oktattam.

1999 januárjában német általános nyelvi vizsgáztatói jogot szereztem az ELTE Idegennyelvi Továbbképző Központjában (ITK ORIGO), amelynek a mai napig vizsgáztatója, 2002. márciusa óta pedig pápai vizsgahely-vezetője vagyok.

1999 szeptemberétől a Veszprémi Egyetem Alkalmazott Nyelvészeti Tanszékén helyezkedtem el, ahol a német nyelv oktatása mellett a Veszprémi Egyetem PANNON  nyelvvizsgarendszer német nyelvi moduljának és szabályrendszerének kidolgozásában vettem részt. 2000 májusától átvettem a Veszprémi Egyetem Nyelvvizsga Irodájának vezetését.

2001 decemberétől 2002 augusztusáig a pápai Nyelvi Centrum Szolgáltató Betéti Társaságnál álltam alkalmazásban, mint német nyelvtanár, nyelviskola- és nyelvvizsgahely-vezető.

A német nyelvtanítás mellett tankönyvíróként is tevékenykedtem. Mindezidáig három német nyelvkönyvem jelent meg a Lexika Tankönyvkiadónál.

2002. augusztus 15. és 2003. június 30. között a Jókai Mór Közgazdasági Szakközépiskola és Leánykollégium német nyelv-és irodalom szakos tanára voltam, 2003. július 1-jétől 2008. június 30-ig töltöttem be az intézmény igazgatói posztját.

2005. február 1. és 2006. december 31. között a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara veszprémi kihelyezett képzésén vettem részt és szereztem közoktatási vezetői diplomát.

2006. október 1-jén választottak meg a 7. számú választókörzet (Erzsébetváros - vasúton túli területek) önkormányzati képviselőjének. Képviselői munkám mellett az Oktatási, Vallási és Kulturális Bizottság, valamint az Ügyrendi és Öszeférhetetlenségi Bizottság tagja is voltam.

2008. július 1-jétől 2011. március 17-ig töltöttem be a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium igazgatói pozícióját.

A 2010. évi önkormányzati választásokon saját elhatározásomból nem indultam a képviselői helyért.

2010 decemberében a pápai FIDESZ-közgyűlés dr. Kovács Zoltán lemondása miatt a 9. sz. egyéni választókörzet jelöltjévé választott.

2011. március 6-án a pápai időközi választáson közel 60%-os eredménnyel a 9. sz. egyéni választókörzet (volt Kilián lakótelep és környéke) önkormányzati képviselőjévé, a március 17-i képviselőtestületi ülésen Pápa város alpolgármesterévé választottak.

CsatolmányMéret
Image icon IMG_8563 - 2.JPG161.15 KB